Glaskunstenares in Emmen stelt atelier en tuin open

Marjan Witte van Glaseiland stelt haar atelier en tuin open voor bezoekers in de weekenden van 18 en 19 juli en 25 en 26 juli. Het atelier en de tuin zijn te vinden aan de Drieteenspecht 1 in Emmen. Marjan is glaskunstenares en Texel is haar grootste inspiratiebron. De zee, het strand en de duinen keren als een rode draad en op verrassende wijze terug in haar glaswerk.

Marjan woont al jaren niet meer op Texel, maar het eilandgevoel blijft door haar aderen stromen. In het werk van Marjan herkennen mensen het eiland en het roept bij velen een vakantiegevoel op. Marjan maakt veelzijdige en kleurrijke glasobjecten voor binnen en buitenshuis, van minuscuul tot groter werk en van serieuze zaken tot ‘happy moments’, objecten met een knipoog.

De kunstenares werkt veel met glaspoeder, gemaakt van glaskorrels. Ze strooit het gemalen glas op een glasplaat waardoor het werk lijkt te zijn geschilderd. Met deze specialisatie onderscheidt ze zich binnen de al langer bestaande glasfuse-kunst.

In haar Atelier Glaseiland ontwerpt en maakt ze glasobjecten, ze geeft glasworkshops en ook kinderfeestjes behoren tot de mogelijkheden. Nu bijna alle kunstmarkten en evenementen zijn afgelast tot september, organiseert Marjan enkele open atelier-/tuinweekenden om iedereen toch de gelegenheid te geven haar werk te bezichtigen en/of aan te kopen. In beide weekenden zijn bezoekers welkom van 11.00 tot 16.00 uur.