Medewerkers Harwig Emmen en ITN Assen krijgen barbecue drive-thru cadeau om vakantie in te luiden

Wie vrijdagmiddag aan de Dordsestraat in Emmen in een file terechtkomt, moet niet raar opkijken. Oorzaak is de BBQ Drive-Thru bij Harwig en ITN Installatietechniek op het naastgelegen terrein aan de Atlantis.

Traditiegetrouw wordt bij Harwig jaarlijks de zomerperiode ingeluid met een uitgebreid barbecuefeest voor alle 200 medewerkers, maar door de corona-maatregelen is dat feest momenteel van de baan.

Daarom komt er vrijdagmiddag een Drive-Thru op het parkeerterrein van Harwig, waarvoor Slagerij Van der Zee uit Emmen flink uitpakt. Witte auto’s en busjes van de medewerkers van Harwig en ITN-Assen rijden dan langs om wat lekkers te proeven dat is klaargemaakt door de culinair specialisten van Van der Zee. Daarnaast krijgen alle medewerkers voor thuis ook een heerlijk stuk vlees mee van de slager.

‘Thuiswerken was bij ons niet aan de orde’

Harwig wil in deze bijzondere periode haar medewerkers - dagelijks actief in beheer en onderhoud op zorglocaties, op scholen, in overheidsgebouwen, maar ook werkzaam aan grote nieuwbouwprojecten - bedanken voor het eerste half jaar.

,,Terwijl het overgrote deel van Nederland thuis kon werken, was dat niet aan de orde voor de medewerkers van Harwig. Met aanpassingen in roosters, veiligheids- en hygiënemaatregelen konden de meeste werkzaamheden gewoon doorgaan”, zegt directeur Bernard Nederhoed van Harwig.

Samen met Van der Zee bedacht de directie van Harwig om dit BBQ-applaus aan de Technici te geven.

Verbouwing bij slager Van der Zee

De afgelopen maanden heeft Harwig, samen met Koenen Bouw uit Emmen een grote verbouwing mogen realiseren voor Van der Zee; net als Harwig een bedrijf uit Emmen met een lange historie.

Harwig en Van der Zee proberen waar mogelijk regionaal hun partners en toeleveranciers te betrekken. ,,Dat is doorgaans duurzamer en daarmee stimuleren we de Regionomie. Juist in deze tijd moeten we er voor elkaar zijn en elkaar de bal toespelen in het Noorden”, zegt Nederhoed.

Op de locatie Van der Zee is vorige week de productie na de verbouwing weer van start gegaan. Ook de installaties van de nieuwe Rabobank in Emmen zijn vorige week opgeleverd door Harwig zonder openings- of opleverfeestelijkheden.