Knuffelactie moet behandeling Emmense Marja bekostigen

Marja Nijenmanting uit Emmen heeft eierstokkanker en vestigt haar hoop op een behandeling in Duitsland. Om de benodigde 50.000 euro in te zamelen, werd de actie Knuffel voor een Knuffel bedacht.

Daarmee slaat de Emmense een brug met het gebrek aan warmte en contact dat veel mensen ervaren vanwege de coronamaatregelen. ,,De kwetsbare doelgroep in onze maatschappij heeft binnen de kaders van het nieuwe normaal beperkte mogelijkheden voor fysiek contact’’, zegt Marja. ,,Dit heeft mij aan het denken gezet. Met zekerheid durf ik te zeggen dat ik een warmhartig persoon ben, een knuffelaar. Gezien mijn fysieke staat en de actuele corona-perikelen ondervind ik een groot gemis en ik ben niet de enige. Vele lotgenoten, verstandelijk beperkten, bejaarden en andere kwetsbaren ondervinden hetzelfde probleem. Met deze wetenschap is het initiatief Knuffel voor een knuffel ontstaan.’’

Knuffelbeesten

Via de gelijknamige website worden knuffelbeesten aangeboden. Ze zijn afkomstig van kermisexploitanten en groothandelaren die nu weinig zicht hebben op verkoop en ze dus voor een schappelijke prijs aanbieden. Marja: ,,Onze knuffels worden ingekocht bij de gebroeders Boon van Gamble Pleasure, bekend van het programma ‘Danny op Straat’.

Doneren en een knuffel geven

Iedereen die meer dan 15 euro doneert aan Knuffel voor een Knuffel krijgt een knuffelbeest cadeau om te schenken aan iemand die wel een knuffel kan gebruiken. De opbrengst gaat naar het spaarpotje dat Marja opbouwt om immunotherapie in het Duitse Keulen te ondergaan. Volgens het laatste bericht is er inmiddels ruim 30.000 euro ingezameld. Marja helpen kan door een knuffel te bestellen of een vrije donatie te doen op de website. Er is ook een Facebook-pagina.