Gezonde opstekers voor twee Emmer basisscholen

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat gebeurt deze week op twee basisscholen in Emmen en Emmer-Compascuum extra feestelijk.

Basisschool De Braakhekke in Emmer-Compascuum is afgelopen dinsdag beloond met het vignet Gezonde School en de kinderen van de middenbouw van de Thriantaschool uit Emmen kregen een kookboek met hun eigen winnende recept.

Begin dit jaar wonnen de kinderen van de Thriantaschool de kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het winnende recept ‘Rainbow veggie crispy chicken’ staat op de menukaart van restaurant Parc Sandur en in een kookboek met alle deelnemende recepten.

Bij de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ werden kinderen uitgedaagd om een regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

Gezonde traktaties

De Braakhekke werkt al jaren om kinderen gezond op te laten groeien en hoopt daar als school een steentje in te kunnen bijdragen. Directrice Joyce Seijbel: ,,Onder andere de invoering van gezonde traktaties werpt haar vruchten af. Gezondere, minder zoete producten geven onze leerlingen meer en langer energie wat de schoolprestaties ten goede komt.”

Het vignet Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Inmiddels telt de gemeente Emmen elf gezonde scholen.