Geslaagden Carmelcollege Emmen tekenen 450 diploma's in 'Paradiso'

De 450 geslaagde leerlingen uit 18 examenklassen van het Carmelcollege in Emmen zetten woensdag en donderdag hun handtekening onder hun diploma in een grote spiegeltent.

De tent, ‘Paradiso’ genaamd, is woensdag naast het schoolgebouw aan de Wendeling gezet.

De leerlingen en hun ouders worden op beide dagen tussen 12.00 en 20.00 uur omstebeurt via de rode loper de tent binnengehaald en toegejuicht door docenten en personeel van de school.

‘Chique en sfeervol én binnen de richtlijnen van het RIVM’

Even leek het erop dat de diploma-uitreiking niet door zou gaan, vertelt rector Lex Veldhuizen. ,,Onze docenten hebben allerlei ideeën aangedragen om dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een typisch Belgische spiegeltent. We waren specifiek op zoek naar een grote locatie zodat dit volgens de richtlijnen van het RIVM zou kunnen plaatsvinden. Maar het moest ook chique en sfeervol zijn. Volgens mij is dat wel gelukt.”

‘Toch nog even samenkomen’

Bij binnenkomst wordt iedereen vriendelijk verzocht de handen te ontsmetten. ,,Nadat de leerlingen en ouders zelf iets te drinken en te eten hebben gepakt, nemen zij per gezin plaats aan een tafeltje. Uiteraard wordt daarbij de anderhalve meter regel in acht genomen. De plechtigheid wordt geleid door de teamleider van de opleiding en duurt zo’n 45 minuten waarna iedereen met het diploma op zak via de achterzijde de tent weer verlaat. Op die manier verloopt alles heel soepel. Het is voor de leerlingen natuurlijk erg fijn dat ze op deze manier toch nog even samen kunnen komen”, zegt Veldhuizen.