Mantelzorgers in Emmen profiteren met 'passie' van kortingen en acties

Mantelzorgers kunnen in de gemeente Emmen niet alleen rekenen op complimenten voor hun werk, maar hebben binnenkort ook een pasje in hun portemonnee zitten, waarmee ze profiteren van acties en kortingen bij lokale winkeliers.

Afgelopen jaar hebben diverse winkeliers uit de gemeente Emmen meegedaan aan de actie ‘Een dikke tien voor mantelzorgers’. Met kortingsbonnen konden mantelzorgers in Emmen toen mooie kortingen krijgen. Dit jaar geven winkeliers hier een vervolg aan met de actie ‘Passie voor mantelzorg!’ die vandaag van start gaat.

Tweede kopje koffie gratis

De mantelzorgers die een compliment hebben ontvangen, krijgen een ‘passie’ (pasje). Hiermee kunnen ze bij verschillende winkeliers in de gemeente Emmen gebruik maken van een mooie korting of een andere actie, bijvoorbeeld een tweede kopje koffie gratis.

Wethouder Guido Rink: ,,Ik ben enorm trots op deze samenwerking waarin ondernemers en gemeente hun passie laten zien voor mantelzorgers. Met dit gebaar spreken we onze waardering uit voor iedereen die naast de zorg voor het eigen gezin, nog extra zorgtaken heeft voor bijvoorbeeld ouders, andere familieleden, vrienden of buren.”

‘Schouders eronder, want omzet kunnen we wel gebruiken’

De actie is ondernemer Albert Eising van Mannenzaken goed bevallen. ,,Vorig jaar hebben we in het winkelgebied Noord de succesvolle actie ‘een dikke tien’ gehad. Mantelzorgers kwamen graag naar onze winkels. Een goed doel en meer omzet; reden genoeg om ook nu weer aan te haken, vind ik. Een mooi vervolg op ons initiatief. Nu mogelijk voor alle ondernemers in Emmen. Schouders eronder, want omzet kunnen we wel gebruiken.”

Directeur Herman Idema van Ondernemend Emmen ondersteunt graag mantelzorgvriendelijke werkgevers. ,,Die zorgen niet alleen goed voor hun grootste kapitaal: de eigen medewerkers, maar bereiden zich ook voor op de toekomst en de veranderende arbeidsmarkt.”

Waar kan de pas worden gebruikt?

Op de website van ‘passie voor mantelzorg’ staat waar het ‘passie’ gebruikt kan worden. De actie loopt van 1 juli tot en met 31 december 2020.