Laptopdief in Emmen in de kraag gevat na lange achtervolging

Een onbekende man heeft afgelopen zaterdag bij het filiaal van de Aldi in winkelcentrum Angelslo in Emmen een laptop gestolen, waarna hij op de vlucht sloeg. Uiteindelijk lukte het de politie om hem na een achtervolging aan te houden, waarbij bleek dat de man nog meer op zijn kerfstok had.

Volgens de politie werd de assistent-bedrijfsleidster van de supermarkt werd door een andere klant op de diefstal gewezen. Deze bedacht zich geen moment en volgde de man naar buiten. Die was inmiddels op een fiets gestapt en weggereden. Daarop zette de assistent-bedrijfsleidster de achtervolging in en belde zij de politie.

Achtervolging per fiets

De man werd achtervolgd van Angelslo via het industrieterrein door Het Meerveld en vervolgens via de de Angelsloërdijk, waar de man ter hoogte bij de oude stadscamping zo vermoeid was, dat hij zijn vluchtpoging opgaf.

De politie kon de man vervolgens aanhouden en de laptop, ter waarde van 999 euro, in beslag nemen. Later bleek hij ook op een gestolen E-bike te rijden. De dader kreeg een proces verbaal en moet zich binnenkort verantwoorden voor de officier van justitie.