Dames E&O uit Emmen ontdekken baseball5 tijdens verrassingstraining

De dames van het eerste elftal van handbalvereniging E&O uit Emmen werden afgelopen donderdag verrast, toen ze zachte rubberballen op het trainingsveld zagen liggen.

Een aantal baseball5 spelers van honk- en softbalvereniging Bedrocks, onder wie de twee internationals Melvin Brandjes en Arjan Koreman, was naar het trainingsveld van de dames gekomen om een andere training te geven dan normaal.

,,En dat is goed”, zegt E&O trainer Mart Aalderink. ,,Omgaan met onbekende situaties en ook oefeningen doen die je normaal gesproken niet doet zijn goed voor geest en het lichaam. Het maakt je sterker en kan het aantal blessures verminderen.”

Volgens Bedrocks baseball5 coach Erik Eilering vullen handbal en baseball5 elkaar goed aan. ,,In het Nederlands baseball5 team speelt een dame met een handbal-achtergrond, en dat is goed te zien in beweeglijkheid en snelheid.”

Wat is Baseball5?

Baseball5 is een relatief nieuwe variant op honkbal waar geen knuppels of handschoenen worden gebruikt maar uitsluitend een zachte rubber bal. Het wordt gespeeld met teams van 5 in 5 innings en is op vrijwel alle ondergronden te spelen. Deze spelvorm is dynamisch en wordt gekenmerkt door snelle wedstrijden. Dat maakt het spectaculair om te doen, maar zeker ook om naar te kijken.