‘Nieuwste Blokker van Nederland’ staat in Emmen

Aan de Noorderstraat in Emmen is vrijdag ‘de nieuwste Blokker van Nederland’ geopend. De handeling werd verricht door de eigenaren Co en Ina de Roo, in het bijzijn van het personeel.

Drie weken lang was de winkel gesloten. In deze periode is de zaak omgebouwd tot een winkel van de toekomst. De grootste verandering die de winkel heeft ondergaan, is de presentatie van de artikelen. „We zijn veel meer gaan werken om bepaalde productgroepen bij elkaar te presenteren. Nu staan bijvoorbeeld artikelen die betrekking hebben op koken bij elkaar met dezelfde kleur en hetzelfde thema”, zegt Co de Roo.

Daarnaast is de bovenetage voortaan dicht. Het speelgoed van de benedenetage is verhuisd naar de begane grond. De benedenetage in nu ingericht voor woondecoraties met cadeaus en interieurs. Daar staan nu ook de grote huishoudelijke artikelen.

Begrip in Emmen

De Blokker aan de Noorderstraat is een begrip in de vlinderstad Emmen. In 1975 is Co de Roo bij de Blokker begonnen, onder de vleugels van Joop Middendorp. Dit was in het pand waar nu Foto Meilink is gevestigd. In 1982 verhuisde Blokken naar de huidige locatie aan de Noorderstraat. Twintig jaar geleden heeft De Roo de winkel van de familie Middendorp overgenomen.

Bijzonder trots is Co de Roo op het feit dat hij nog steeds met hetzelfde team werkt. „De mensen die sinds 2000 - het jaar van de overname - in dienst zijn, werken nu nog altijd bij ons en daar ben ik trots op. De kracht van ons is dat we luisteren naar de klant. Als de klant behoefte heeft aan een artikel dat je niet hebt, dan ga je op zoek naar dat artikel en zorg je dat je dit binnenkrijgt.”