Oosting E&O contracteert ‘The Smiling Killer’

Emmen Henrik Bergholt versterkt het komende seizoen de trainersstaf van Oosting E&O. De 54-jarige Deen wordt de nieuwe trainer/coach van het tweede herenteam dat uitkomt in de tweede divisie. Daarnaast gaat hij Annelies Smeets assisteren bij de eerste selectie.

Henrik Bergholt maakte, eerst als linkerhoek en vervolgens als cirkelspeler, carrière bij Skjern Handball. De clublegende speelde voor Skjern 350 wedstrijden op het hoogste niveau in Denemarken en vulde zijn prijzenkast met diverse titels, waaronder die van landskampioen en bekerwinnaar. Met de Challenge cup won hij met Skjern in 2002, als eerste Deense team ooit, een Europese titel.

Bijnaam

Henrik Bergholt was tijdens zijn handbalcarrière Denemarken beroemd en berucht om zijn brutale speelstijl, karakteristieke glimlach en winnaarsmentaliteit. Het leverde hem de bijnaam ‘The Smiling Killer’ op. Na zijn topsportcarrière bij Skjern maakte hij de overstap naar het trainersvak. Hij begon in de tweede divisie bij Hogager GF (speler/trainer). Daarna volgden Varde hk (derde divisie, speler/trainer), Galten fs (vierde divisie, speler/trainer) en Mejrup Hvam (derde divisie, trainer).