Ervaar de rust van Emmen

Aangeboden door: abnamro.nl

Van alle steden in het noorden van het land is Emmen de meest relaxte. Dat merk je op allerlei manieren. Wanneer je op zoek bent naar een rustige plek om te wonen, dan kun je in Emmen prima terecht. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Open, groene stad

Dat Emmen een open, groene stad is, komt bijvoorbeeld tot uiting in de nieuwbouwwijken, die op grotere afstand van de bestaande bouw zijn geplaatst. Dat is bewust zo gedaan, zodat het landelijke karakter van de gebieden ertussen behouden blijft. Dit is belangrijk voor de gemeente en de stad. Deze stedenbouwkundige visie wordt al decennialang gevolgd en heeft Emmen internationale bekendheid opgeleverd. Een geopark van UNESCO dat harmonieus samen kan bestaan naast nieuwe woonwijken, waar zie je dat nou? Het antwoord: in Emmen dus!

Zelfs Wildlands is relaxt

Zoals bij veel plaatsen die een bekende attractie huisvesten, denk je bij Emmen vast en zeker aan het dierenpark dat inmiddels Wildlands Adventure Zoo Emmen heet. Dit is zeker een grote publiekstrekker, maar ook hier staat rust en ruimte voorop. Je kunt hier op je gemak genieten van alle wonderen die de natuur te bieden heeft. Dat is ook de reden dat veel mensen hun weg naar het park weten te vinden. Omdat het niet een standaard dierentuin is, maar veel meer te bieden heeft dan dat. Eigenlijk is Wildlands zo’n beetje de gemeente Emmen in het klein. Er valt van alles te doen en te zien, maar dan wel op de relaxte manier waar deze omgeving om bekend staat.

Uiteraard is er nog veel meer moois te vinden in Emmen, zoals diverse rijksmonumenten en musea, chill-out evenementen, maar vooral ook volop bossen en parken. Want je komt hier toch voor je rust.

Wil je hier komen wonen?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte nieuwe woonplaats, is het geen wonder dat Emmen hoog op je lijst staat. Maar hoe ga je dat proces daadwerkelijk in gang zetten? Een woning kopen begint vaak met je maximale hypotheek berekenen. Dan weet je welk bedrag je kunt lenen en wat er mogelijk is als je op huizenjacht gaat.

Vervolgens ga ja rondkijken op internet naar beschikbare huizen. Of misschien wil je eerst wel een goed beeld van de verschillende buurten krijgen. Ga in dat geval eens een dagje naar Emmen om de sfeer te proeven op diverse plekken. Hopelijk zien we je snel als nieuwe bewoner van onze mooie gemeente!