Wethouder Kleine: 'Bedenk leuk cultureel project voor de buurt'

Wethouder Robert Kleine van cultuur roept Emmenaren op om een aanvraag te doen bij het Buurtcultuurfonds Emmen. ,,Door de coronamaatregelen is er beduidend minder reuring in de wijken en dorpen van de gemeente Emmen. Daarom vraag ik inwoners om een leuk en nieuw cultureel project te bedenken waarmee ze levendigheid in hun buurt brengen."

,,Samen genieten van muziek, een expositie of een workshop brengt mensen samen, zorgt voor meer kwaliteit van leven en voor meer plezier en verbinding in de buurt. Juist in deze tijd hebben veel mensen daar extra behoefte aan.” Belangstellenden kunnen tot 15 augustus een aanvraag indienen. ,,We hopen dat er flink wat animo voor is zodat er de komende maanden mooie activiteiten gaan plaatsvinden. In de zomer kan er uiteraard van alles buiten worden gehouden, maar het is ook goed om straks, in de herfst- en wintermaanden, iets binnen te organiseren”, vertelt Greetje Kuipers van De Kunstbeweging, die het project ondersteunt.

Fotowedstrijd

Het moet gaan om een culturele activiteit, benadrukt Kuipers. ,,Denk bijvoorbeeld aan samen een kunstwerk maken, een buurtconcert, een fotowedstrijd over de wijk of misschien een leuke activiteit voor de kinderen. Er is van alles mogelijk en je hoeft het niet alleen te doen. Wij kunnen je eventueel in contact brengen met bijvoorbeeld een kunstenaar, die jouw idee kan helpen verwezenlijken.”

Het is aan te raden van te voren het plan naar De Kunstbeweging te mailen: buurtcultuurfonds@dekunstbeweging.nl . Deze stichting kan, ook in de zomermaanden, inwoners helpen met het projectplan en een begroting. De spelregels staan op www.buurtcultuurfondsemmen.nl