Drie dagen theater maken bij Loods13

Theaterschool Loods13, gevestigd in het Rensenpark in Emmen, heeft ook deze zomer een volle agenda. Zo staat de Theater3Daagse drie keer gepland in juli. Vier docenten, theatermakers of ontwerpers geven drie dagen achter elkaar les aan een groep jongeren, afkomstig uit heel Drenthe.

De deelnemers maken samen scènes en werken opdrachten uit, elke dag is er een andere samenstelling van groepen en docenten. Zo werken ze aan hun creativiteit, het gebruiken van de verbeelding en het samenwerken in de groep. Elke dag wordt afgesloten met een presentatie aan elkaar, waarin ze laten zien wat ze die dag hebben gemaakt. Aan het einde van de drie dagen is er een grotere presentatie, waar ook publiek welkom is (afhankelijk van de geldende coronamaatregelen). De groepsgrootte is maximaal 30 personen.

De workshops vinden plaats in de uitvalsbasis van Loods13, het Aziëhuis in het Rensenpark. Met mooi weer verkast de groep naar andere locaties in het park, zoals de oude savanne. De Theater3Daagse is voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Meer informatie: www.loods13.nl