14-jarige verdachte steekpartij in Emmerhout in Emmen blijft in voorarrest in jeugdgevangenis

De 14-jarige verdachte van de steekpartij op 18 februari aan de Laan van de Bork in de wijk Emmerhout in Emmen blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Assen bepaald op een besloten jeugdstrafrechtzitting.

Bij de steekpartij raakte een 15-jarige jongen uit Emmen gewond. De politie vermoedt dat een uit de hand gelopen ruzie de aanleiding was. De verdachte is meteen opgepakt en zit in voorarrest in een jeugdgevangenis. Deze week was een eerste pro forma-zitting in zijn strafzaak. Zoals gebruikelijk bij minderjarige verdachten was de zitting achter gesloten deuren.

Stekende bewegingen bovenlichaam

De jongen wordt ervan verdacht dat hij meermalen, in elk geval eenmaal, met een mes stekende bewegingen heeft gemaakt richting het bovenlichaam van het slachtoffer. Volgens het OM gaat het om een poging tot doodslag of zware mishandeling. De jongen wordt psychisch onderzocht. Het Openbaar Ministerie kiest er volgens woordvoerder Bart Olmer voor om geen nadere details te geven, omdat de verdachte minderjarig is. Op 30 juli wordt de strafzaak inhoudelijk behandeld.