Hoe zit het met langdurige longschade na corona? En zijn ziekenhuizen voorbereid op een tweede golf? Stel je vragen aan longarts Martin de Ruiter in DVHN Live

Nu de meeste coronapatiënten weer uit het ziekenhuis ontslagen zijn of -helaas- zijn overleden, zien de longartsen dat veel patiënten langdurige schade aan hun longen overhouden aan de ziekte. Na-corona, wordt het wel genoemd. Wordt dat een chronische dus misschien wel levenslange ziekte?

Longarts Martin de Ruiter van het Treant-ziekenhuis in Emmen zag hoe de ziekenhuizen vrij machteloos waren de afgelopen maanden. ,,We stonden eigenlijk met lege handen.’‘ Dat is tot nu toe nog niet veel beter geworden; er is nog steeds geen goed werkend geneesmiddel. Zal dat anders zijn als er een tweede golf aan komt, mogelijk komend najaar of winter? Zijn de ziekenhuizen dan beter voorbereid?

De Ruiter is vrijdag om te gast in DVHN Live. De uitzending is vanaf 12.15 uur live te zien op onze website en Facebookpagina. Gezondheidsverslaggever Arend van Wijngaarden spreekt de longarts via Skype.

Vragen insturen

Heb je vragen voor de longarts? Stuur ze naar coronavirus@dvhn.nl en we behandelen ze tijdens de uitzending. DVHN Live is elke maandag, woensdag en vrijdag vanaf 12.15 uur live te zien op onze website en Facebookpagina.