Blokker Emmen ondergaat metamorfose

De Emmer vestiging van Blokker krijgt een flinke metamorfose. In verband met de werkzaamheden is de winkel aan de Noorderstraat vanaf maandag 8 juni gesloten. Op vrijdag 26 juni opent de vernieuwde zaak weer zijn deuren. De verbouwing van de winkel is een uitvloeisel van de vernieuwingsoperatie van Blokker, die in 2017 is gestart.

Eigenaar Co de Roo vertelt: ,,Alles gaat eruit, er komt een compleet nieuwe inventaris. De bovenetage, waar tuinmeubelen werden verkocht, wordt gesloten. Er blijft een klein assortiment over, zoals onder andere koelboxen en kleine tuinmeubelen. Grote loungesets zul je straks niet meer aantreffen. Woondecoratie verhuist naar de kelder.”

In de nieuwe Blokker is het assortiment te vinden op de begane grond en in de kelder. ,,Het aanbod van bepaalde producten wordt uitgebreid, zoals bijvoorbeeld speelgoed. En de klant kan straks bij ons ook terecht voor babyartikelen”, vertelt De Roo.

,,De producten worden straks op een totaal andere manier gepresenteerd. Ook de buitenkant wordt veranderd, er komt een nieuwe pui en de luifel verdwijnt.” De winkel wordt meteen aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. ,,Zo is er bijvoorbeeld een desinfectiestation aanwezig en de hele ‘routing’ wordt aangepast.”

Leefbaarheid

Hoewel de online verkoop toeneemt, hoopt De Roo dat de klant ook in de toekomst de fysieke winkel blijft bezoeken. ,,Dat is goed voor de leefbaarheid van de stad. Trouwens, op de site kun je zien of een bepaald product op voorraad is in de winkel. Zo ja, dan hoef je het product alleen maar op te halen, zonder tussenkomst van PostNL.” Op vrijdag 26 juni wordt de vernieuwde Blokker-winkel feestelijk heropend. ,,En dan hebben we allerlei leuke aanbiedingen”, besluit De Roo.