Gezellig loungen in de tuinbar van Eetcafe Groothuis

Horecagelegenheden hebben onlangs hun deuren weer geopend. Ook Eetcafe Groothuis in Emmen heet haar gasten na een noodgedwongen sluiting van 2,5 maanden weer welkom. Nieuw is de gezellige tuinbar, die aan de achterzijde van het etablissement is ingericht. ,,Daar kun je heerlijk loungen.”

Er is een grote bedoeïenentent geplaatst waar gasten kunnen zitten aan de tafels, uiteraard allemaal op anderhalve meter afstand van elkaar. ,,We hebben een gezellige bar, ideaal als je een feestje wil geven. Het is knus en hip”, vertelt uitbater Jan van Es. ,,Het is ook geschikt voor grotere groepen, dan trekken we de zaal erbij. Je kunt het helemaal zelf invullen, met bijvoorbeeld hapjes, een buffet of een barbecue.”

,,Diverse arrangementen zijn dus mogelijk”, vervolgt de horecaondernemer. De bedoeïenentent blijft de gehele zomer staan. Als er geen groepen zijn, is het een a la carte terras.” De noodgedwongen sluiting leidde ertoe dat het karakteristieke pand aan de Stationsstraat een flinke opknapbeurt heeft gekregen. ,,Zo zijn de vloeren, deuren en andere panelen opnieuw gelakt. De bar telt twee extra bierkranen met speciaalbieren. En we hebben een nieuw bier van eigen recept. Tevens introduceren we een nieuwe menukaart.”

Voorlopig moet voor het restaurant worden gereserveerd. Er mogen tot 1 juli maximaal dertig gasten binnen aanwezig zijn. Reserveren kan via www.eetcafegroothuis.nl/reserveren