Dalenaar en oud-Veenoorder Ronald Bosman wil getroffen groepen voorwaarts helpen: 'Ruim 620.000 bedrijven zitten in de gevarenzone'

Met zijn eigen onderneming Bosslock Creative Innovations wil Ronald Bosman iets betekenen voor de medemens. Natuurlijk moet er brood op de plank komen, maar toch biedt de 40-jarige Dalenaar vanwege de coronacrisis een gratis dienst aan.

Bosman is sinds begin vorig jaar eigenaar van het advertentieplatform www.dewerknemersmarkt.nl. Ruimte kopen - drie maanden lang voor 2,50 euro - was al niet duur, maar het platform is nu een jaar lang gratis te gebruiken voor werkgevers, werkzoekenden, zzp'ers en freelancers. ,,In deze tijd moeten we elkaar een handje helpen”, zegt Bosman. De oud-inwoner van Veenoord weet dat veel zelfstandigen zonder opdrachten zitten. ,,En ruim 620.000 bedrijven zitten in de gevarenzone, terwijl veel banen op de tocht staan.”

Bosman hoopt met de tijdelijke gratis dienst getroffen groepen weer voorwaarts te helpen. Een advertentie van een werkzoekende, freelancer of zzp’er staat een jaar lang online. ,,Ruim voldoende om door werkgevers, recruiters en opdrachtgevers gevonden te worden”, stelt Bosman.

Motivatie

De veertiger had nog niet eens zo heel lang geleden zelf ‘heel veel moeite’ met gericht solliciteren en zijn motivatie voor een gewenste baan. ,,Een gesprek kwam er nooit echt van. En misschien is mijn platform wel een antwoord op dat probleem van destijds, want dit is feitelijk een laagdrempelige soort van een open sollicitatie.”

Bosman denkt dat het gratis adverteren zijn platform toegankelijker maakt. ,,Ik hoop mensen ermee te kunnen helpen”, zegt hij. ,,Ik merk dat het aantal bezoekers al enorm stijgt. Mensen registreren zich ook wel via een aantal stappen, maar door de huidige situatie mist denk ik nog een stuk vertrouwen.” Bosman is ambitieus, want ondanks een regionaal begin wil hij uiteindelijk heel Nederland gaan bedienen.