Kringloopwinkel De Waar zorgt voor veilige ontruiming woning

Waar kringloopwinkel De Waar in Emmen normaal gesproken in te schakelen is voor leeghalen van woningen en appartementen, is dat nu door de coronamaatregelen niet mogelijk. Hierdoor worden veel nog goede spullen weggegooid. De Waar heeft hier iets op bedacht, zodat ontruimingen op een veilige manier kunnen plaatsvinden en spullen een tweede leven krijgen.

Tegen een kleine vergoeding plaatsen medewerkers van de Emmer kringloopwinkel een bus met meubelbak en laadlift met hulpmiddelen bij het te ontruimen huis. De familie laadt de inboedel in de bus. Medewerkers van De Waar halen de bus weer op.

Eigenaar Louw Tiemens van De Waar legt uit: ,,Wat we nu veel zien is dat familie een inboedel in z’n geheel naar de stort brengt om tijd en moeite te besparen. Maar dat is zonde van de nog goede spullen! Op deze manier kunnen we deze spullen toch nog een tweede leven geven, waarbij we rekening houden met de veiligheid van familieleden van bewoners en onze medewerkers. De spullen worden gesorteerd, waarbij de nog goede spullen in de winkel komen en het afval naar de stort gaat."