Centrummanager Emmen Centrum roept op om lokale ondernemers te steunen

Een oproep die je vast in het verleden al eens bent tegengekomen, alleen is deze nu serieuzer dan ooit.

De coronacrisis hakt er overal flink in, we blijven zoveel mogelijk binnen, halen voor het gemak alles bij de super of bestellen de spullen bij de grote namen online. Lopend door de Emmer winkelstraten raakt mij dit. Ze zijn veelal leeg, enkele winkels zijn gesloten en de gezellige horeca compleet dicht, net nu het lekker weer aan het worden is.

Gelukkig valt er ook verbetering te zien, de eerste winkels welke gesloten waren gaan weer open. Wel met de nodige extra maatregelen, veel restaurants hebben nu een afhaal of zijn aan het bezorgen. De creativiteit is fantastisch om te zien!

In deze tijd voelen veel ondernemers de leverplicht. Er zijn voor de klant, de klant helpen en ondersteunen. Laten wij er als klant dan ook voor hen zijn. Jaren het vertrouwde winkeltje in de straat, jaren op het terras bij dit mooie weer dat ene kopje koffie drinken.

Kijk bij de ondernemer wat je kan doen, veel zijn open, diegene die dicht is heeft misschien een webshop of biedt waardebonnen aan, lokale ondernemers zorgen voor banen in de regio, maken onze omgeving aantrekkelijk en zijn juist nu belangrijker dan ooit!

Samen stoppen we corona, winkels hanteren een deurbeleid en nemen extra maatregelen op het gebied van hygiëne. Neem jij 1,5 meter afstand? Dankjewel!

Laurens Meijer
Centrummanager Emmen