Louwien Eising uit Sleen nieuwe rector Carmelcollege Emmen

Louwien Eising (47) uit Sleen wordt de nieuwe rector van het Carmelcollege. Zij wordt per 1 augustus de nieuwe schoolleider van de Emmer scholengemeenschap.

Eising is momenteel locatiedirecteur/teamleider aan de pabo’s Assen en Emmen (en voorheen ook Groningen) van de NHL-Stenden hogeschool. In die hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs aan ruim 800 studenten en geeft ze leiding aan circa 80 medewerkers.

Geworteld in regio

Ze is in de jaren negentig afgestudeerd als onderwijskundige aan de Universiteit Leiden en stond jarenlang voor de klas. Eising, die samen met haar man en zoon in Sleen, bestempelt zichzelf als daadkrachtig, vrolijk, enthousiast, innovatief, ontwikkelingsgericht en analytisch. ,,Ik ken de regio goed en ga er alles aan doen om het Carmelcollege Emmen verder op de kaart te zetten. Samen met mijn nieuwe collega’s; ik heb er ontzettend veel zin in.”

Eising wordt opvolger van Hans Boers. De inwoner van Kampen gaat bij bouwconcern VolkerWessels aan de slag met de bedrijfsopleidingen.