Martina Bergman bezoekt haar moeder met hoogwerker: 'Ik had haar glimlach niet willen missen'

Alle verpleeg- en verzorgingshuizen zijn vanwege het coronavirus gesloten voor bezoekers. Wat als je toch even je familie wil zien? Enkele familieleden van bewoners in woonwijkcentrum Holtingerhof in Emmen konden woensdag dankzij een hoogwerker toch even hun familie zien. Dochter Martina Bergman overwon zelfs haar hoogtevrees voor een glimlach van haar moeder.

De moeder van Martina Bergman woont sinds vijf jaar op de eerste verdieping van Holtingerhof, onderdeel van Treant Zorggroep. ,,Ze is ziek geweest en zit vandaag voor het eerst weer even in haar rolstoel", vertelt Martina. Boven aangekomen ziet ze de verraste blik van haar moeder. Ze zwaait en via een babyfoon praten ze met elkaar. Na tien minuten staat Martina weer met beide benen op de grond. ,,Ik ben blij dat ik deze unieke kans heb gegrepen, want ik had haar glimlach niet willen missen."

De hoogwerker werd gratis beschikbaar gesteld door het bedrijf De Haan Westerhoff, dat iedereen trakteerde op een gebakje. Uiteraard werden alle maatregelen rondom corona in acht genomen om het bezoek te realiseren.