Fotoserie: Emmer troubadour Edgar Smit vermaakt ouderen in Sleen

Troubadour Edgar Smit bracht maandagmorgen letterlijk het zonnetje naar De Schoel in Sleen. De 52-jarige Emmenaar gaf er een optreden speciaal voor de bewoners van het woonzorgcentrum in het brinkdorp.

Het optreden van Smit viel in de smaak bij de ouderen, die tijdens de coronacrisis geen bezoek mogen ontvangen. De vrolijke noot die de aimabele troubadour belangeloos bracht, deed de bewoners van De Schoel zichtbaar goed.

Gewapend met zijn gitaar treedt Smit normaliter op in den lande, maar vanwege de crisis zijn alle optredens voorlopig stil komen te liggen. En dat is een aanslag op het inkomen van de zelfstandig ondernemer. Toch maakt Smit van de nood een deugd. ,,Ik heb een manier bedacht om alsnog op te kunnen treden”, zegt de jonge vijftiger. ,,Mensen vermaken met mijn liedjes vind ik immers heerlijk om te doen.”

Smit zocht contact met zorginstellingen en zijn korte buitenoptreden bij De Schoel is een van de treffende voorbeelden. De ouderen zagen dat Smit een mobiele geluidskar mee had genomen uit de nabije vlinderstad. ,,Deze kar werkt met behulp van een accu zodat iedereen mijn muziek goed kon horen in Sleen.”

De foto’s bij De Schoel zijn gemaakt door Ilma Meijer.