Opgepakte mannen bij nachtelijke achtervolging bij Emmen komen uit Assen en Delfzijl (update)

Bij een achtervolging op de N391 bij Nieuw-Weerdinge in de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie twee mannen van 20 jaar uit Assen en één 17-jarige jongen Delfzijl aangehouden.

De politie verdenkt het drietal van diefstal met braak en heling. Twee andere verdachten zijn nog spoorloos.

De mannen kwamen in het vizier van een politieagent op de Olivier van Noortstraat in Emmen, toen hij het vijftal bij een geparkeerd busje zag lopen. Toen hij de mannen aansprak, gaven zij aan op een taxi te wachten. De agent vertrouwde de zaak niet en schakelde zijn collega’s in.

Korte tijd later stapten de mannen in het busje, waarna zij wegreden. Daarop controleerden toegesnelde agenten de mannen en het busje. De bestuurder van het busje negeerde het stopteken van de politie, waarna de achtervolging werd ingezet.

In de omgeving van de Pottendijk - tussen Emmen en Nieuw-Weerdinge - werden twee koffers en twee motoren uit het busje gegooid. De motoren bleken volgens de politie gestolen te zijn.

Inzet politiehelikopter

Terug op de N391 werd het busje door een politieauto aan de achterzijde licht aangetikt, waardoor het voertuig in een nabijgelegen sloot belandde.

Volgens de politie zaten in het busje drie personen. Eén daarvan kon worden aangehouden. De andere twee personen wisten te ontkomen. Even later werden twee andere verdachten in de laadruimte van het busje aangetroffen en ingerekend.

Andere twee verdachten zijn nog voortvluchtig

Bij de zoektocht naar de twee andere verdachten werd de politiehelikopter nog ingezet. Helaas werden deze verdachten niet aangetroffen. De drie verdachten zitten vast in het cellencomplex in Assen. De koffers en de motoren zijn veiliggesteld en in beslag genomen. Inmiddels kon worden vastgesteld dat de motoren afkomstig zijn van een inbraak.

De verdachten worden gehoord over hun betrokkenheid. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de koffers en de motoren.

Mogelijk zijn de verdachten ook bij andere diefstallen betrokken geweest

De politie sluit niet uit dat de verdachten ook betrokken zijn geweest bij andere diefstallen. ,,Gezien er in de provincie de afgelopen tijd meerdere diefstallen van motorfietsen en motoronderdelen zijn geweest onderzoeken we of deze drie verdachten hier mogelijk mee te maken hebben.”