Politiehelikopter ingezet bij achtervolging Nieuw-Weerdinge. Meerdere personen aangehouden

De politie heeft drie personen aangehouden na een achtervolging van een busje dat uiteindelijk van de weg raakte op de N391 bij Nieuw-Weerdinge.

Dat heeft de politie-eenheid Noord-Nederland op dinsdagochtend, rond half vier, bekend gemaakt. Het busje raakte van de weg bij de rotonde Pottendijk op de N391 tussen Emmen en de grens met Duitsland.

Diefstal van motoren

Bij de achtervolging werd onder meer een politiehelikopter ingezet die boven Nieuw-Weerdinge cirkelde. Het busje raakte van de weg bij de rotonde nadat het achter na werd gezeten door een politieauto.

Tijdens die achtervolging zouden meerdere spullen uit het busje zijn gegooid. Het zou gaan om motoren of onderdelen van motoren. Het vermoeden is dan ook dat de verdachten in het busje op pad waren om motoren te stelen.

Agenten wilden het busje controleren en gaven een stopteken. Dat werd echter meerdere malen genegeerd, waarna de de politie de achtervolging inzette. De bestuurder van het busje verloor de macht op het stuur, raakte met de bus van de weg en crashte bij de rotonde Pottendijk. De verdachten sloegen rennend op de vlucht.

Politiehelikopter

,,Drie van hen zijn aangehouden. Ze zijn niet gewond”, aldus politiewoordvoerder Anthony Hogeveen. De politie vermoedt dat er meer dan drie personen in het busje zaten en is nog op zoek naar de voortvluchtige verdachte(n).

De politie-auto raakte bij de achtervolging licht beschadigd.

De politiehelikopter werd volgens Hogeveen ingezet om te voorkomen dat eventuele handlangers de motoren en onderdelen die langs de N391 uit het busje waren gegooid alsnog zouden meenemen.