Grootste DWDD-fan (uit Emmen) treurt om laatste aflevering: 'Het wordt echt afkicken'

Al maanden kijkt hij met een weemoedig gevoel uit naar vrijdag 27 maart. Matthijs van Nieuwkerk neemt vanavond na 15 jaar afscheid van De Wereld Draait Door en dat is voor zijn grootste fan Koos Heeres uit Emmen een bittere pil.

Een relatie?

„Ja, al ruim vijf jaar met Christel.”

Coevorden betekent voor mij:

„Coevorden is sinds 2003 mijn thuis. Hoewel ik niet van oorsprong een Coevordenaar ben, voel ik me hier op mijn gemak. Het gemoedelijke van Coevorden vind ik mooi.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Dan zou ik nu vooral de mensen en ondernemers helpen die heel hard getroffen worden door het coronavirus en alle maatregelen die momenteel nodig zijn. Gelukkig zijn er al erg mooie initiatieven opgepakt hiervoor, maar ik denk dat vooral ook ondernemers de hulp heel hard nodig hebben.”

Ik ging altijd stappen in:

„Ik was niet zo’n stapper vroeger. Als ik al ging stappen, dan was het meestal de Boogie Bar in Barger- Oosterveld.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Ik denk dat ik dit alle dagen wel doe. Ik ben wel iemand die van grappen en humor houd. Nu ik vanwege het coronavirus thuis werk, overleg ik vaak met collega’s via Skype of Zoom. Naast de serieuze dingen die we bespreken, lachen we ook heel wat af tijdens deze vergaderingen.”

En dat ik huilde ook…

„Na ons zware auto-ongeluk eind 2018 zijn er regelmatig tranen geweest. Maar ook onlangs nog toen ik mijn kinderen belde om te moeten zeggen dat ze vanwege het coronavirus niet bij me konden komen, omdat ik klachten had.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik heb niet één specifieke artiest of band waar ik het liefst naar luister. Ik heb een hele uiteenlopende muzieksmaak, van de stevigere rock van Muse tot aan Nederlandstalige muziek. Deze muziek staat allemaal in mijn Spotifylijsten.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Ligt eraan waar ik ben. Als ik bij mijn vriendin thuis kom, dan drinken we vaak eerst een kop koffie voordat we gaan eten. Als ik in mijn eigen huis ben dan zet ik meestal eerst de radio aan en ga eerst even zitten voordat ik ga eten.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Ik houd erg van zee en strand. Mijn laatste vakantie was naar Turkije. Dat is erg goed bevallen.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:

„Mensen die zich alle dagen met hart en ziel inzetten in de zorg en voor de verschillende hulpdiensten. Na ons ongeluk heb ik alleen maar meer respect gekregen voor deze mensen.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Ik wilde vroeger heel graag een eigen sportwinkel. Mijn vader had altijd een eigen winkel. Hij heeft me altijd aangemoedigd om te gaan leren. Dus die sportwinkel is er nooit van gekomen.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Ik ben volledig gecertificeerd dronepiloot en maak veel luchtfoto’s en videobeelden. Op dit moment ben ik bezig om opnames te maken van mooie en bijzondere boodschappen waarmee mensen anderen een hart onder de riem willen steken in deze coronacrisis.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Dat zijn er te veel om er één specifiek te noemen. Van mooie en bijzondere momenten met het gezin en familie kan ik erg blij worden.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?

„Als mensen nog bijzondere boodschappen hebben gemaakt om anderen een hart onder de riem te steken, dan hoor ik dat graag. Dit kan van alles zijn: een spandoek in de tuin, een vrolijk met stoepkrijt versierde stoep of terras, zwaaiende kinderen, thuiswerkende mensen of bedrijven die binnen de geldende maatregelen toch hun werk zo goed mogelijk proberen uit te voeren. Van al deze beelden maak ik dan een film.”

Marc Slagter is te bereiken door een mail te sturen naar marc.slagter1974@gmail.com of gebruik WhatsApp: 06-40731587.

Meedoen

Ook meedoen aan onze rubriek Doorloper? Stuur dan een verzoek naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.