Emmen beloont mantelzorgers tijdens coronacrisis: 'Werk dat eigenlijk niet in geld uit te drukken is'

Mantelzorgers in de gemeente Emmen komen ook dit jaar in aanmerking voor een mantelzorgcompliment: een blijk van waardering in de vorm van een bedrag van 160 euro. Dat is nu tijdens de coronacrisis extra bijzonder, zegt wethouder Guido Rink.

,,Het zijn nu bijzondere tijden met het coronavirus”, aldus Rink. ,,Het is een flinke klus om nu voor partners, familieleden of buren te zorgen en hen daarbij de nodige aandacht te geven. Die inzet bewonder ik enorm, juist in deze lastige tijden. Het werk dat mantelzorgers doen is eigenlijk niet in geld uit te drukken, maar dat doen we toch dankzij dit compliment.”

Wie komen ervoor in aanmerking?

Mantelzorgers die vorig jaar een compliment ontvingen, krijgen deze voor 1 juni automatisch weer, mits hun situatie niet is veranderd. Begin april krijgen zij hierover een brief. ‘Nieuwe’ mantelzorgers kunnen worden voorgedragen voor het compliment door een professional of vrijwilliger uit het zorgnetwerk van de zorgvrager. Dit kan via de website van de gemeente Emmen.

Actie ‘Passie voor mantelzorg’ krijgt mogelijk vervolg

Vorig jaar hebben diverse winkeliers uit de gemeente Emmen meegedaan aan de actie ‘een dikke tien voor mantelzorgers’. Met bonnen konden mantelzorgers in Emmen een mooie kortingen krijgen. In 2020 willen de winkeliers hier een vervolg aan geven met de actie ‘Passie voor mantelzorg’. Door de coronacrisis is nog niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren.