Ook Emmen trekt de beurs voor openluchtzwembad in Erica

Het ondiepe bad van het openluchtzwembad Geert Vos in Erica wordt voorzien van roestvrijstalen platen. In het dorp is al flink wat geld opgehaald om dit te kunnen betalen en nu doet ook de gemeente Emmen een duit in het zakje.

De hulp van de gemeente bestaat uit een subsidie van 19.000 euro en een lening van 19.000 euro. Fré Jongsma, voorzitter van het zwembad, is er blij mee. Het ondiepe bad wordt voorzien van roestvrijstalen planten die aan elkaar worden gelast. Hierdoor ontstaat er een grote onderhoudsvrije bak. ,,Nu is dit bad voorzien van een coating en dan heb je steeds weer aanzienlijke onderhoudskosten. Daar willen we van af’’, zegt Jongsma.

De totale investering bedraagt zo’n 150.000 euro. Om aan geld te komen, werden de afgelopen periode meerdere acties in het dorp gehouden. ,,Dan kun je denken aan een kerstmarkt en een bingo in dorpshuis ‘t Schienvat. Ook zijn we langs de deuren geweest met de vraag of mensen een eenmalige donatie wilden doen of vriend wilden worden van het zwembad.’’

Twee gulle Ericanen gaven elk 20.000 euro: Jan Peters en Bert Schepers van de COOP-supermarkt. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. De klus wordt uitgevoerd door het plaatselijke bedrijf Alluur en de verwachting is dat de klus over ruim een maand is geklaard.

Geld om ook de andere twee baden in het Ericase zwembad te voorzien van een roestvrijstalen bak is er niet. Wel komt er nog een fonteinplein. ,,Fonteinen zoals je die op het Raadhuisplein in Emmen ziet. We kunnen dit doen dankzij een bijdrage van een gulle gever die anoniem wenst te blijven’’, verduidelijkt Jongsma.