Titelrace handbaldames HVZ/Vivendi abrupt geëindigd

De handbaldames van HVZ/Vivendi waren één van de serieuze favorieten voor de titel in de 1e klasse, maar het bestuur van handbalbond NHV heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus besloten alle competities per direct als beëindigd te beschouwen.

Er worden geen kampioenen aangewezen en de promotie-degradatieregeling zal dit seizoen niet worden toegepast. HVZ/Vivendi was aan een uitstekend seizoen bezig en met SVWW en Cirkeltijgers in een spannende titelstrijd verwikkeld.

Bittere pil

Voor rechteropbouwspeelster Elske Koopman-Huitema kwam het besluit van de handbalbond niet als een verrassing, maar gezien de stand op de ranglijst wel als een bittere pil.

,,We realiseren ons terdege dat er nu andere zaken belangrijk zijn en begrijpen de beslissing. Sportief gezien is het uiteraard heel zuur. Met nog een paar speelronden voor de boeg waren we nog zeker niet kansloos voor de titel. Ik ga niet roepen dat we de kampioenstitel voor het grijpen hadden, maar we zullen dat ook nooit te weten komen. Dat blijft voor een sporter altijd onbevredigend.”

‘Volgend seizoen opnieuw een gooi naar de titel doen’

Elske Koopman zegt trots te zijn op het jeugdig team. „We hebben een fantastische prestatie geleverd. Volgend seizoen gaan we met vrijwel dezelfde selectie de positieve lijn doortrekken en opnieuw een gooi naar de titel doen.”