Drenthe Loopfestijn afgelast, muziekevenementen in Klazienaveen verkassen naar nieuwe datum

Het Drenthe Loopfestijn dat 30 mei zou plaatsvinden in Klazienaveen is afgelast. De twee grote muziekevenementen die de komende maanden op de planning stonden in het dorp, verhuizen naar een latere datum.

Het Drenthe Loopfestijn kan op 30 mei niet doorgaan door de laatste overheidsmaatregelen tegen het coronavirus, waardoor alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Volgens woordvoerder Cynthia Jagt heeft de organisatie deze week nog wel overlegd over het verplaatsen van het evenement naar een latere datum. Maar omdat ze verwacht dat veel wedstrijden uitwijken naar dit najaar, zou de hardloopkalender in deze periode volgens Jagt ook snel vollopen. ,,Daarom hebben wij besloten om het Drenthe Loopfestijn dit jaar af te gelasten. Volgend jaar op 29 mei houden we de volgende editie.”

Jaarlijks verschijnen rond de duizend deelnemers aan de start van het Klazienaveense loopevenement. Iedereen die zich al had ingeschreven, krijgt volgens Jagt het inschrijfgeld terug.

Back to the Music verhuist naar augustus

De komende maanden stonden ook nog twee grote muziekfeesten op de evenementenkalender van Klazienaveen. Back to the Music zou 28 maart plaatsvinden op het Marktplein, maar ook dit evenement moest worden uitgesteld. Mede-organisator Erik Krijgsman bevestigt dat er inmiddels een nieuwe datum is geprikt. Back to the Music wordt nu op 29 augustus gehouden en de gemeente heeft hier volgens Krijgsman al groen licht voor gegeven. ,,Sterker nog, ik heb de nieuwe vergunning al binnen.”

Het Grootste Café van Klazienaveen stond voor 16 mei op de planning en kan ook niet doorgaan op deze dag. Volgens mede-organisator Roy Schoenmaker wordt dit evenement waarschijnlijk verplaatst naar 3 of 10 oktober. ,,Maar daarover moeten we nog overleggen met de gemeente”, vertelt hij.

250 kaartjes verkocht

Mocht het niet lukken om het feest te verplaatsen naar een van die twee dagen, dan gaat er volgens Schoenmaker voor dit jaar een streep doorheen. Het Grootste Café van Klazienaveen gaat dan volgend jaar in de herkansing. Volgens Schoenmaker zijn er al 250 kaartjes verkocht en blijven deze geldig voor een nieuwe datum. Als het feest dit jaar niet door kan gaan, dan kunnen mensen volgens Schoenmaker hun geld terugkrijgen.