Hello Festival in Emmen kan alleen maar afwachten, maar heel veel hoop is er niet

De organisatie van het Hello Festival op 6 en 7 juni in Emmen verkeert in onzekerheid over het kunnen laten doorgaan van het evenement.

 ,,We zitten weliswaar na de datum van 1 juni, maar als ook grote sportevenementen als het EK en wellicht ook de Spelen worden geschrapt zou het heel bijzonder zijn dat een popfestival wel plaatsvindt’’, zegt organisator Richard de Groot.

Maandag scherpte de regering maatregelen tegen het coronavirus scherper aan. Zo zijn tot 1 juni alle bijeenkomsten verboden. ,,We kunnen de berichtgeving alleen maar afwachten. We maken even pas op de plaats, maar kunnen snel schakelen als het moet.’’ Dat geldt ook voor de opbouw van het festivalterrein, voor het geval dat pas per 1 juni mag.

Koffiedik kijken

De Groot heeft regelmatig contact met concertorganisator Mojo over de situatie. ,,Voor iedereen is het koffiedik kijken. Maar eerlijk gezegd verwacht ik dat niet alles na 1 juni zo maar op volle kracht weer kan doorgaan. Het is heel vervelend, ook omdat de artiesten zijn geboekt en betaald.’’

De kaartverkoop stokte enkele weken geleden toen de eerste maatregelen tegen het coronavirus bekend werden. ,,Het liep de afgelopen maanden lekker door, maar na de eerste berichten was er geen hond meer die nog een kaart kocht.’’