Toch feest voor 102-jarige Emmense ondanks coronacrisis

Ze had er volstrekt niet meer op gerekend, maar de verjaardag van de 102-jarige mevrouw Hensbroek-De Jager uit Emmen kreeg zaterdag toch nog een feestelijk tintje. En dat terwijl het coronavirus roet in het eten dreigde te gooien.

De burgemeester had afgebeld en zelfs de naaste familie mocht noodgedwongen de niet mee komen vieren. De jarige zelf had zich erbij neergelegd.

,,Ik heb al zo vaak mijn verjaardag gevierd. Een keertje overslaan is geen ramp”, oordeelde de nuchtere senior.

Zingen en bloemen

Personeel van verzorgingshuis Holtingerhof dacht daar duidelijk anders over. Een dergelijke mijlpaal laat je niet ongemerkt voorbijgaan. Spontaan kwamen ze zingen, vanzelfsprekend op gepaste afstand, waren er bloemen en natuurlijk een feestelijk hoedje voor de jarige. Als kers op de taart regelden ze zelfs dat de familie het feestvarken van 102 via Facetime persoonlijk kon feliciteren Zo werd het toch nog gezellig ondanks het afblazen van het etentje met de naaste familie en een foto met de burgemeester.

‘Dikke tien’

Zoon Erik Hensbroek is vol lof over het personeel van de Holtingerhof.

'Ze hebben mijn moeder gelukkig gemaakt.'

,,Ze hebben mijn moeder gelukkig gemaakt. Van haar krijgen de mensen van de Holtingerhof een dikke tien en daar zijn wij als familie het meer dan mee eens. Echt geweldig. Mijn moeder was echt ontroerd en wij als familie dus ook. Ze zorgen zo goed voor haar en hebben er toch nog een bijzondere dag van gemaakt ondanks deze barre tijden”, aldus Erik Hensbroek.

Dankbaar voor de zorg in het verzorgingshuis

De jarige is ondanks haar hoge leeftijd nog redelijk helder en geniet volgens haar familie nog volop van het leven. Ook is ze erg dankbaar voor de zorg die ze in het verzorgingshuis krijgt. Gezina Hensbroek komt trouwens oorspronkelijk uit Borne en kwam vorig jaar via Groningen en Coevorden in Emmen terecht waar ze nu vlak bij haar middelste zoon woont. Daar viert ze volgend jaar, als alles meezit dat ze 103 geworden is en dan is ook burgemeester Eric van Oosterhout van de partij.