Stadskerk Emmen zendt diensten online uit

Stadskerk Emmen zendt voortaan elke zondag vanaf 10.00 uur de diensten online uit. Door de coronacrisis kunnen er geen diensten meer voor de gelovigen in hun eigen kerkgebouw worden gehouden. Afgelopen zondag was voor het eerst de dienst via een livestream te volgen.

Stadskerk Emmen, voorheen Vrije Baptistengemeente Emmen, hield tot voor kort elke zondag twee diensten, die ongeveer vijfhonderd gelovigen trokken. Op basis van de adviezen van het RIVM en de overheid heeft het kerkgenootschap maatregelen genomen en alle bezoekers gevraagd niet naar de diensten te komen.

Voorganger Jan Stoorvogel vertelt: ,,Via het nieuws krijgen we een beangstigende boodschap binnen. Een boodschap van een virus die we niet in de hand hebben en waar we niet op voorbereid zijn. We hebben groot respect voor de leiders van dit land, hoe ze het probleem aanpakken en wat ze aan ons communiceren. Toch is dat niet de enige boodschap die de mensen moeten horen. Want er is ook nog een boodschap van hoop. Een boodschap van een God die wel alles in Zijn hand heeft."

Stoorvogel vervolgt: ,,Wij geloven dat de kerk niet een gebouw is. De kerk is elk mens die een volgeling is van Jezus Christus. Dus dat sluit nooit. We kunnen nu op zondag en doordeweeks elkaar niet ontmoeten. Toch zijn we betrokken bij elkaar. Bidden we voor elkaar en bemoedigen we elkaar. Daarnaast willen we er voor elk mens zijn."

De livestream van de dienst is elke zondag vanaf 10.00 uur te volgen via www.stadskerkemmen.nl/live