Wethouder geeft forse klap op startknop nieuwe ondernemersorganisatie Emmen

Met een stevige klap op een grote rode knop introduceerde economiewethouder Guido Rink samen met de bestuursleden Jelle Dokter en Herman Gijlers de nieuwe ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen.

Hij deed dat woensdag in gezelschap van een kleine 200 ondernemers tijdens de 13e editie van het Ondernemersevent, een jaarlijkse netwerkbijeenkomst tussen de magazijnstellingen van groothandel Sligro.

Eén partij aan tafel

In zijn korte toespraak benadrukte de wethouder het belang van vooral het midden- en kleinbedrijf op de Emmense bedrijventerreinen. „Want jullie zijn de echte motor van de regionale economie. Bij jullie stijgt, en dat is heel mooi, voor het eerst sinds jaren weer de werkgelegenheid.” De wethouder zei verder het goed te vinden nu met één partij aan tafel te kunnen zitten om zaken met betrekking tot het bedrijfsleven te bespreken.

16.000 arbeidsplaatsen

Ondernemend Emmen richt zich vooral op bedrijven, instellingen en organisaties op de bedrijventerreinen in de gemeente Emmen. Ze heeft zo’n 350 leden, samen goed voor ongeveer 16.000 arbeidsplaatsen. Ondernemend Emmen is daarmee de grootste lokale ondernemersorganisatie van Noord- en Oost-Nederland. Belangrijke taken zijn het stimuleren van samenwerking, ook met de buren in het Emsland en onderling zaken doen, belangenbehartiging, kennisvergroting en parkmanagement.

Fusie

De nieuwe ondernemersorganisatie is ontstaan uit een fusie tussen de Ondernemerskring Emmen, opgericht als Industriekring Emmen in 1954 en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB), opgericht in 2003 als onderdeel van het revitaliseringsprogramma Bahco voor het bedrijventerrein Bargermeer.

Ondernemend Emmen heeft een professionele staf en een eigen kantoor, waar ook werkzaamheden worden verricht voor Parkmanagement Drenthe, de overkoepelende provinciale organisatie van parkmanagement.