Wethouder hoopt snel op witte rook voor Emmer Knarrenhof

Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) hoopt dat er snel groen licht komt voor de plannen voor de bouw van een Knarrenhof in Emmen.

Dat zei hij donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering na vragen van D66-raadslid Karel Eggen. Die wilde weten wat de huidige stand van zaken is rond de komst van een Knarrenhof aan de Meerstraat in de wijk Emmermeer. Dit concept bestaat uit hofjes met woningen voor jong en oud.

Volgens de wethouder zijn zowel de gemeente als woningcorporatie Lefier en de stichting Knarrenhof nog steeds enthousiast over de plannen. Wel liet hij weten dat het ontwikkelen van het ontwerp meer tijd heeft gekost dan verwacht. ,,Maar daar is iedereen het nu over eens. Financieel zijn er nog een paar plooien die gladgestreken moeten worden, maar daarna staat niets meer de ontwikkeling in de weg”, vertelde Otter.

Sloop van flats begint in maart

Als er groen licht komt voor de plannen moet er volgens de wethouder nog wel het een en ander gebeuren. Zo moet bijvoorbeeld het bestemmingsplan worden aangepast.

Op het terrein aan de Meerstraat dat in beeld is voor de Knarrenhof staan nu nog drie leegstaande flats. De sloop hiervan begint in maart en duurt naar verwachting vier maanden.