De vijf meest gemaakte fouten tijdens het afsluiten van een lening

Aangeboden door: Rente.nl

Als jij een lening wilt afsluiten dan is dat natuurlijk mogelijk. Je kunt op verschillende manieren een lening afsluiten.

Je kunt via handige websites zoals Rente.nl alle banken en kredietverstrekkers vergelijken om de meest voordelige lening te vinden, ook kun je direct geld lenen op rente.nl. Het blijkt dat er bij het afsluiten van een leningen bepaalde fouten vaak voorkomen. Hieronder vind je de vijf meest gemaakte fouten tijdens het afsluiten van een lening.

Fout 1: Teveel delen

Als je in gesprek gaat met een bedrijf voor je lening houd het gesprek dan zo specifiek mogelijk. Je hoeft geen informatie te delen die er niet toe doet. Je hoeft bijvoorbeeld niet te vertellen wat jij maandelijks kunt besteden. Hier heeft het bedrijf niks aan en zal dus alleen maar overbodige informatie zijn.

Fout 2: Boetevrij aflossen

Als je een lening hebt dan moet je die op een bepaald moment aflossen. Als je wat geld over hebt probeer dan wat extra geld te gebruiken voor het aflossen. Het kan je veel geld schelen omdat je dan geld bespaart op de rente.

Fout 3: Lange of korte termijn lening

Het kan heel verleidelijk zijn om een lange termijn lening aan te vragen omdat je langer de tijd hebt om te bepalen. Het kan je echter veel geld schelen als je voor een korte termijn lening gaat. Dit komt omdat je veel geld kwijt zal zijn aan de rentebetaling kosten.

Fout 4: Kijk verder dan je eerste aanbod

Als je naar een bank gaat voor een lening dan kunnen hun een bod brengen. Het kan heel verleidelijk zijn om gelijk het bod aan te nemen. Dit is echter niet heel handig want misschien krijg je bij een ander bedrijf een beter aanbod. Kijk dus verder dan dan je neus lang is.

Fout 5: Weet wat voor kosten je gaat maken

Voordat je een lening gaat afsluiten is het belangrijk dat je weet wat voor kosten je gaat maken. Als je bijvoorbeeld een lening voor een auto of huis gaat afsluiten. Dan is het verstandig om te kijken wat er naast het kopen nog meer gedaan moet worden. Mocht je dit niet doen dan kan het zomaar zijn dat je veel duurder uitkomt dan je had verwacht.