Dalen krijgt twee nieuwe speeltuinen en zaterdag zijn de ontwerpen te bekijken

Hoe komen de twee nieuwe speeltuinen in Dalen eruit te zien? Inwoners van het dorp kunnen dat komende zaterdag bekijken op de locaties van de speelplekken.

Tussen 13.00 en 15.00 uur laat de werkgroep Speeltuinen Dalen op het veld aan de Kolkakkers/Laveringsveen en het veld aan de Stellingmolen de voorlopige ontwerpen zien. Buurtbewoners vragen kunnen stellen en suggesties kunnen geven. Daarna gaat de werkgroep samen met speeltuinontwerpbureau Boerplay en een hovenier aan de slag met de definitieve invulling.

Van drie naar twee locaties

Eind januari bleek dat er nog twee locaties in beeld zijn. Tijdens de ‘Ontwerp-Je-Speeltuindag’ op 28 september vorig jaar droegen ruim honderd Daler kinderen op de drie locaties ideeën aan voor de invulling van de speelplekken. Vervolgens ging de werkgroep om tafel met speeltuinontwerpbureau Boerplay en een hovenier om wat schetsen te maken over de te bouwen speeltuinen.

De werkgroep denkt minstens 80.000 euro nodig te hebben om de speeltuinen te bouwen. ,,Alleen al de toestellen in de twee speeltuinen kosten tezamen 50.000 euro”, zegt Denise Hoving namens de werkgroep. ,,De speeltuinen krijgen ieder acht toestellen met een klassieke en een natuurlijke uitstraling met veel hout.”

Dat geld hoopt de werkgroep te ontvangen dankzij subsidies van onder meer het Oranje Fonds en Jantje Beton, maar ook vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Onderwijs en Sport en het Rabobank Stimuleringsfonds.