Zangtalenten gezocht voor 'finalekoor' theaterstuk Veenbrand in Emmen

Het muziektheaterspektakel Veenbrand dat van 26 juni tot en met 12 juli in het Rensenpark in Emmen plaatsvindt, krijgt een groot koor met tussen de 75 en 100 zangers en zangeressen.

Zangtalenten kunnen zaterdag 29 februari auditie doen in het auditorium van het Rensenpark.

,,Vooral tijdens de finale van het stuk op de Savanne krijgt het koor een belangrijke rol”, zegt muziekcomponist Chris Fictoor. ,,Je zou de stijl van de muziek kunnen vergelijken met spannende filmmuziek en daarbij hoort ook een groot koor.”

In het muziektheaterspektakel Veenbrand staat het verhaal van drie hoofdpersonen centraal: Vincent van Gogh, Lorenzo en Hillechien. Deze hoofdrolspelers vertellen en zingen over hun eigen dilemma’s. Muziek speelt in de voorstelling een grote rol. Het script en de liedteksten zijn geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en de muziek wordt gecomponeerd door Chris Fictoor (componist, dirigent en oud-directeur Prins Claus Conservatorium) en Fons Merkies (o.a. ‘Flikken Maastricht’, ‘Turks Fruit’, ‘De Luizenmoeder’).

Zowel professionals, semi-professionals als ervaren amateurs vanaf 16 jaar kunnen zich aanmelden via auditieveenbrandtheater@gmail.com.