Applaus in Erm: bouwbedrijf Buursema koopt leegstaande school

Het leegstaande schoolgebouw De Piramide in Erm is verkocht aan het plaatselijke bouwbedrijf Buursema. In het pand komen drie tot vijf appartementen.

De Piramide, de enige school van Erm, sloot medio vorig jaar de deuren vanwege een tekort aan leerlingen. De gemeente Coevorden zette het pand daarna voor drie ton te koop. Bij de verkoop is nadrukkelijk rekening gehouden met de wens van de bevolking van Erm. Uit een enquête van Dorpsbelangen Erm bleek dat de meeste mensen in het dorp graag zien dat het pand een woonbestemming krijgt.

Meerdere liefhebbers voor het pand werden uitgenodigd om hun plannen te presenteren aan de gemeente Coevorden en Dorpsbelangen. De keus viel uiteindelijk op Buursema. Het nieuws werd dinsdagavond tijdens de jaarvergadering met instemming begroet. Op woensdagochtend tekende directeur Erik Buursema het koopcontract.

‘Bevolking ook betrekken bij uitwerking van de plannen’

Buursema, die zelf ook in Erm woont, zet binnenkort een informatieavond op touw. ,,Bij de uitwerking van de plannen ga ik de bevolking zeer nadrukkelijk betrekken. Het moet een project worden waar behoefte aan is en waar Erm een goed gevoel bij krijgt.’’ De appartementen komen in de bestaande bouw.

Of het koop- of huurwoningen worden, is nog onduidelijk. ,,In de loop van het proces moet blijken wat de beste keus is’’, zegt Buursema. Het voormalige schoolgebouw aan de Bakkersteeg verrees in 1975 en werd in 2004 en 2007 uitgebreid. Volgens Buursema is het gebouw in een goede technische staat.

Oud-directeur De Piramide: Ik denk dat dit beste optie is

Gerrit Lambers was tussen 1986 en 2008 directeur van de school in Erm. Hij woont naast het gebouw. Lambers zegt prima met de plannen voor appartementenbouw uit de voeten te kunnen. ,,Ik denk dat dit de beste optie is. Al blijf ik het wel jammer vinden dat er school als zodanig niet meer bestaat. Ik mis nog wel het geluid van spelende kinderen in de omgeving en de reuring die ontstaat als ouders de kinderen ophalen. Maar goed, die tijd is voorbij.’’