Legendarische B.J. Hegen Blues Band speelt in Emmer bibliotheek

De legendarische B.J. Hegen Blues Band speelt op zondag 8 maart in de bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen. De formatie brengt authentieke, gepolijste, Chicago blues. Hegen wordt beschouwd als een groot kenner van de Chicago Blues. Daar vertelt hij dan ook zeer boeiend over.

Leider van de band is Bé Hegen. Eind jaren zeventig richtte de Assenaar de B.J. Hegen Blues Band op. Hegen begeleidde met zijn band Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campball tijdens tournees door Europa. In de jaren tachtig was de bluesband support-act bij B.B. King. Naast Bé Hegen (zang, gitaar en bluesharp) bestaat de band uit Jan Warntjes (piano), Frans Többen (bas) en Hank van der Veen (drums).

Jan Warntjes is een begenadigd toetsenist die met gedegen en creatief pianospel, waarbij zijn boogie woogie-verleden ook regelmatig om de hoek komt kijken, een belangrijk onderdeel van de band. Frans Többen is een pijler waar de rest op steunt. Met gedegen basspel neemt hij de band bij de hand en leidt ze strak door de te spelen nummers. Drummer Hank van der Veen, de jongste telg van de band, maakt het geheel compleet. Met zeer strak drumwerk onderstreept hij waar de band voor staat, namelijk de authentieke blues. Het kenmerk van de band is dat de leden elkaar de ruimte geven om te laten horen waar ze goed in zijn, maar waar het saamhorigheidsgevoel en het plezier in het spel de boventoon voert. Het nieuwe album ‘I had a dream’, dat onlangs is uitgekomen, bevat veertien nummers, waaronder twee nummer van Bé Hegen zelf.

Het optreden begint om 13.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of aan de balie van de bibliotheek.