Politie krijgt nieuwe tips over kofferbakmoord: getuige zag colonne van drie auto's

Na de verhoging van het tipgeld naar 100.000 euro in de zaak rond de kofferbakmoord, is bij de politie Noord-Nederland nieuwe informatie binnengekomen over auto's van de mogelijk betrokkenen bij de moord op Ralf Meinema.

Dat meldt de Telegraaf op basis van de politie Noord-Nederland. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan deze nieuwe ontwikkeling.

Het zwaar toegetakelde lichaam van boerenzoon Ralf Meinema (31) werd op 31 maart 2017 aangetroffen in de kofferbak van zijn eigen Mercedes. Een van de tips komt van een getuige die rond half vijf in de ochtend waarop het slachtoffer werd gevonden een colonne van drie auto's heeft gezien bij café Otten aan de Europaweg in Coevorden, vlakbij de plek aan het Stieltjeskanaal waar de Mercedes is achtergelaten.

Witte of lichtkleurige auto's

Het gaat om een witte of lichtkleurige Volkswagen Polo en een witte of lichtkleurige Seat Ibiza. Omdat ook de vermoedelijke Mercedes van Ralf bij deze wagens reed, houdt de politie er rekening mee dat de bestuurders meer weten over de dood van Meinema.