FC Emmen wint in spektakelstuk van Willem II: 4-2

Emmen - FC Emmen heeft zaterdagavond in een heerlijk duel tegen Willem II drie punten overgehouden. Op De Oude Meerdijk werd Willem II, de nummer vijf van de eredivisie, met 4-2 geklopt.

FC Emmen en Willem II schotelden de fans een aantrekkelijke wedstrijd voor. Beide ploegen blaken van het zelfvertrouwen. Emmen, omdat ze al acht duels in eigen huis niet hadden verloren, en Willem II omdat het dit seizoen buitenshuis Ajax en AZ al versloeg.

Na een prima begin van de Drenten, nam Willem II het initiatief langzaam over, maar het ontbrak de Tilburgers in de eindfase aan precisie. Toch was het Emmen dat na twintig minuten op voorsprong kwam via een zuiver Peruviaans doelpunt: Sergio Peña vond uit een hoekschop het hoofd van zijn landgenoot Miguel Araujo, die bij de eerste paal raak kopte.

Willem II kreeg even later via Mike Ndayishimiye een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar op aangeven van Ché Nunnely schoot de middenvelder naast. Aan de andere kant was Glenn Bijl met een fraaie vrije trap dichtbij de 2-0.

Uitblinker Kerim Frei

De wedstrijd golfde op en neer. Geen van beide ploegen wist langere tijd te controleren. Aan de zijde van FC Emmen blonk Kerim Frei andermaal uit. De linksbuiten kreeg met een flitsende actie op de achterlijn de Drentse fans op de banken. Kort voor rust viel het publiek echter stil toen de Turkse baltovenaar met een blessure naar de kant hinkte.

Zijn vervanger was de van Anderlecht gehuurde Luka Adzic. De debutant kon zich direct onsterfelijk maken, want binnen een minuut na zijn invalbeurt kreeg hij op aangeven van Michael de Leeuw een grote kans op de 2-0, maar Willem II-doelman Timon Wellenreuther redde op de lijn.

Gelijkmaker

Emmen begon sterk aan de tweede helft, maar moest na een klein kwartier toch de gelijkmaker slikken. Pol Llonch schoot na een knappe combinatie fraai raak. Lang duurde de Tilburgse euforie niet, want direct na de aftrap kegelde Michael de Leeuw met zijn linker de bal in het dak van het doel.

Het feestje was nog niet gevierd of Luka Adzic bekroonde zijn debuut door uit een lastige hoek de 3-1 binnen te schieten. Ondanks de ruime marge bleef het oppassen voor de Drenten. De gevreesde voorhoede van de Tilburgers bleef met hun technische vaardigheden en snelheid gevaarlijk.

Zo werd de solide spelende Michaël Heylen in een sprint-a-deux met Nunnely geklopt. De Belgische verdediger stopte de watervlugge rechtsbuiten af met een onreglementaire duw, die door scheidsrechter Pérez met een strafschop werd bestraft. Ndayishimiye benutte het buitenkansje koelbloedig.

Niet in de war

Emmen raakte na de aansluitingstreffer niet in de war. Adzic liet zich in zijn eerste wedstrijd in het rood-wit direct zien. De Serviër slalomde enkele keren knap langs zijn tegenstanders. Zo’n actie leverde tien minuten voor tijd de 4-2 op. Adzic draaide zijn tegenstanders dol, maar zijn schot werd gekraakt. Peña was er als de kippen bij om de marge weer op twee te brengen. Een unicum voor de Drenten: nooit scoorde FC Emmen vier keer in één eredivisieduel.

De zege brengt Emmen weer een flinke stap dichter bij lijfsbehoud. De ploeg van trainer Dick Lukkien kan zelfs voorzichtig naar het linkerrijtje kijken.

Lees hier het verloop van de wedstrijd terug in het liveblog dat onze verslaggever bijhield.