Julia Bults staat in finale Miss Beauty of Drenthe

Julia Bults is een van de achttien finalisten van de missverkiezing Miss Beauty of Drenthe. De 22-jarige Klazienaveense kwalificeerde zich voor de finale, die op vrijdag 10 april wordt gehouden.

Als Miss Beauty of Drenthe, moet je volgens Julia meer in huis hebben dan alleen een leuke uitstraling. ,,Je moet sociaal zijn en jezelf tijdens de verkiezing goed kunnen profileren", vertelt ze. De casting vond begin deze maand plaats. ,,Die bestond uit een voorstel- en bikinironde en de Engelse vraag. Het was een spannende dag, er waren veel meiden op afgekomen. Als een na laatste werd mijn naam genoemd." Tijdens de finale moeten de dames zich goed kunnen presenteren. Daarnaast staat er onder andere een galaronde, in jurken van Nora mode, op het programma.

LINDA Foundation

Julia: ,,De komende weken gaan wij veel trainen en er staan catwalklessen en mediatraining op het programma. Daarnaast zetten wij ons in voor de LINDA Foundation." Deze stichting van Linda de Mol haalt geld op voor gezinnen die financiële problemen hebben. ,,Een op de negen kinderen leeft in armoede. De LINDA Foundation helpt door jassen te geven of een traktatie voor de verjaardag op school. Via de site https://www.actievoorlindafoundation.nl/actie/julia-bults kan een donatie worden gedaan. Er kan ook gestemd worden, dit telt voor twintig procent mee in de einduitslag." Stemmen kan via sms, Poll Drenthe Julia B naar 3010.

Daarnaast is Julia sinds 2018 ambassadeur van het MBO onderwijs. ,,Ik praat regelmatig met ministers over het MBO onderwijs, hoe kunnen wij dit nog beter maken. En daar ga ik mee door, want er zijn nog vele verbeterpunten. En daarnaast mag het MBO onderwijs nog meer gewaardeerd worden!", besluit ze.