Hurry-Up speelt Tachos pas na rust kapot in bekertoernooi

JD Techniek Hurry-Up heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Nederlandse beker. Dat gebeurde door een 30-24 overwinning op Tachos in Waalwijk.

Het Zwartemeerse BeNe-Leagueteam had wat meer moeite met de in de eredivisie een klasse lager spelend Tachos dan verwacht. De Brabanders namen in de eerste helft zelfs brutaal een voorsprong van eerst 6-2 en later 8-4. Hurry-Up, dat aantrad zonder aanvoerder en krachtmens Ronald Suelmann, die op wintersport is, moest flinke moeite doen om langszij de Brabanders te komen.

Dichterbij

De Zwartemeerders kropen puntje voor puntje dichterbij, waarna zich tot de rust een gelijkopgaand gevecht ontstond. Via 10-10 en 11-11 waren beide ploegen met 13-13 na de eerste dertig minuten in evenwicht.

In de tweede helft draaiden de bezoekers eindelijk de gashendel open en begonnen de nummer zes van de eredivisie kapot te spelen. Tachos, waar Hurry-Up-keeper Sven Hemmes vorig seizoen nog als cirkelloper fungeerde, keek daardoor tegen een ruime achterstand van eerst 14-18 en daarna 17-24 en 18-26 aan. Daarmee was wel de maximale voorsprong voor de Zwartemeerders bereikt. Waarna het duel in de achtste finales van het bekertoernooi met 24-30 in het voordeel van Hurry-Up werd beëindigd.

Topscorer

De jonge rechterhoekspeler Harm Meijer liet zien in het Drentse team steeds beter zijn draai te vinden. Hij was afgelopen zaterdag in het kansloos verloren duel in eigen huis tegen koploper Achilles Bocholt uit België al een van de schaarse lichtpuntjes. Tegen Tachos in Waalwijk gaf Meijer met zes doelpunten nogmaals zijn visitekaartje af. Samen met routinier en international Tim Remer, die vanaf links opereerde, werd hij met zes doelpunten topscorer.

Te slap begonnen

Coach Joop Fiege had nog wel een kritische opmerking: ,,Harm maakte er zes, maar had er eigenlijk tien moeten maken. Zoveel kansen kreeg hij. Dus zo goed was het ook weer niet. Voor de rest was het eigenlijk een slechte wedstrijd. We startten veel te slap en brachten te weinig tegen Tachos, dat een jonge getalenteerde ploeg is. De tweede helft gingen we sneller spelen en ging het beter, ook in de dekking. Toen maakten we het verschil.’’

Vanavond speelt Oosting E & O eveneens in de beker thuis in Emmen tegen Lions 2, Bij winst voor de Emmenaren kan er nog een derby in het vat zitten. Fiege: ,,Dat zou leuk zijn.’’