Feestelijke seizoensopening Wombat Tea & Het Kookgebeuren

Aangeboden door: Wombat Tea & Het Kookgebeuren

Op zondag 22 maart opent theehuis Wombat Tea en Het Kookgebeuren haar deuren feestelijk voor inmiddels alweer het vierde seizoen. Er wordt gezorgd voor live muziek en heel veel lekkere hapjes.

Een theehuis en een kooklokaal was de droom van gastheer René en gastvrouw Anita en nu lopen ze er al een aantal jaar middenin. ‘We hebben in de afgelopen tijd al zoveel avonturen beleefd’. Het theehuis en kooklokaal  huist aan de achterkant van de boerderij in Weerdinge. Daar ging wel een jarenlange verbouwing aan vooraf. Het terras kijkt uit over de Hondsrug en is een ideale plek om tot rust te komen tijdens een kopje koffie/thee, high tea of lunch. Ze maken alles zelf en iedere week staan er weer nieuwe dingen op het menu. Naast thee schenken ze ook mooie wijnen, Affligem van de tap en voor de liefhebber een ruime keuze uit single malt whisky’s.

‘De wombat is een eigenzinnig knaagdier dat in Australië leeft. Via een heel grappig kinderboek is het idee ontstaan. Daarin gaat de wombat volkomen zijn eigen gang en dat sprak ons aan. Daarnaast hebben we een link met Australië door familie die daar woont’.

Feestje

‘Intussen hebben we al heel wat feestjes, high teas en kookworkshops gedaan en het is zo bijzonder om een verjaardag, zoveeljarig huwelijk of bruiloft te mogen verzorgen. Onze ruimte is niet enorm groot maar heeft voor een feest voor groepen tussen de 10-50 personen vaak precies de goede maat en bij mooi weer kan het terras er ook nog bij betrokken worden. In overleg maken we er iedere keer weer een uniek feestje van. Het mooiste is om mensen samen te zien genieten.’

‘Vanaf 22 maart zijn we zaterdag en zondag geopend met meerdere taarten, koekjes, diverse broodjes en soep. Alles huisgemaakt. De houtgestookte pizzaoven is ook regelmatig aan en we serveren de pizza’s als shared food: naar wens belegd en heerlijk samen delen tijdens de lunch, borrel of diner.

High Tea

De High tea of high wine is heerlijk genieten in een ontspannen sfeer van vers gemaakte zoete en hartige hapjes binnen of bij mooi weer in de theetuin. Daarbij serveren we speciaal geselecteerde losse theeën en voor de high wine drie mooie bijpassende wijnen.

Kookworkshop

Voor groepjes vrienden, familie of collega’s die wat actiever bezig willen zijn is het heel gezellig om samen een kookworkshop te doen. We stellen in overleg een mooi menu samen en afwisselend wordt er gekookt en gegeten. Tijdens het eten ruimen wij de boel weer op en is er voor de groep tijd om heerlijk samen te zijn en bij te praten.

Seizoensopening zondag 22 maart vanaf 11:00 uur

Wombat Tea & Het Kookgebeuren
Dorpsstraat 39
7814 PS Weerdinge
Reserveren of vragen? Bel ons op 06 - 22 19 13 44

www.wombattea.nl