Snel nieuwe pinautomaat ING in Emmermeer (maar daders ramkraak lopen nog vrij rond)

De wijk Emmermeer krijgt op korte termijn weer een pinautomaat. De planning is dat eind deze week de apparatuur wordt geplaatst en in werking wordt gesteld.

Dit zegt een woordvoerster van de ING-bank. Begin november werd in het winkelcentrum Emmermeer de pinautomaat in de nachtelijke uren geramd door een witte pick-up. De flappentap tussen de Coop-supermarkt en bloemenzaak Acacia raakte zwaar beschadigd, maar de sloopactie leverde de daders geen euro op.

In de ochtend daarna werd in de straat Achter het Kanaal in Noordbarge een dergelijk voertuig aangetroffen. De wagen bleek gestolen te zijn in Duitsland. Tot op heden zijn er geen verdachten aangehouden. Het onderzoek loopt nog wel, zegt een woordvoerster.

De ING-bank verklaarde kort na de kraak dat de bank in de wijk een nieuw automaat wilde plaatsen. Emmermeer, de oudste wijk van Emmen, telt ruim 6000 bewoners. Volgens de bank is er behoefte aan een nieuwe automaat.

Kort na de mislukte ramkraak werd er in supermarkt Coop in Emmermeer een pinautomaat geplaatst van YourCash. Dit automaat blijft gewoon staan, zegt Peter van den Boogaard van de Coop. ,,Vooral veel ouderen geven aan dat binnen pinnen hen een veiliger gevoel geeft.’’