Monuta maakt nieuwe uitvaartmuziek top 10 bekend: 'Emmen kiest bij uitvaart vaak voor Ede Staal'

‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp mag dan uit de top 10 van uitvaartmuziek zijn verdwenen, volgens Monuta klinkt ‘‘t Het Nog Nooit Zo Donker West’ van Ede Staal in Emmen vaak uit de luidsprekers tijdens een uitvaart.

Hoewel Nederlanders nog steeds gaan voor de klassiekers bij hun keuze voor muziek tijdens een afscheid, zit er volgens Monuta dit jaar veel beweging in de Top 10. ,,Dat bewijst het nummer En de vogels zongen dat na een jaar weggeweest, weer terug is als grootste stijger. André Rieu blijft de aanvoerder in de artiesten Top 10 met Marco Borsato in zijn kielzog”, zegt Elise Strijker van Monuta.

Monuta Uitvaartmuziek Top 10

1. Ave Maria – diverse uitvoeringen (-)

2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman (-)

3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij (-)

4. ’n Trein naar niemandsland – Frans Bauer (+1)

5. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato (+1)

6. En de vogels zongen – diverse uitvoeringen (+5)

7. Hallelujah – diverse uitvoeringen (+3)

8. We’ll meet again – Vera Lynn (-1)

9. The Rose – André Rieu (-1)

10. My Way – Frank Sinatra (-6)

Stijgers en dalers

Het vorig jaar binnengekomen nummer ‘Hallelujah’ is drie plekken gestegen naar nummer 7. De grootste stijger van 2018 ‘My way’ zakte zes plaatsen van 4 naar nummer 10. De Top 3 artiesten waarvan nabestaanden de nummers kozen zijn in chronologische volgorde André Rieu, Marco Borsato en Andrea Bocelli & Sarah Brightman.

Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 7.000 nummers geanalyseerd die in 2019 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. De keuze voor muziek op een uitvaart is in de loop der jaren weinig veranderd. Sinds 2015, de eerste keer dat het interne onderzoek is uitgevoerd, zijn er zeven nummers gelijk gebleven in de Top 10.