Wildlands Foto van de Week - 7

Emmen/Gieterveen - Ze moest een uurtje wachten voordat de kleine zich liet zien, maar het was het wachten waard. Barbara Schippers uit Gieterveen heeft deze Wildlands Foto van de Week gemaakt. Is het geen plaatje?

Bij de moeraswallabies in Serenga is een jong te zien, dat af en toe het hoofdje uit de buidel van moeders steekt. Barbara wist dat deze ‘wallababy’ er moest zijn en laat weten dat ze er daarom extra op heeft gelet toen ze bij de wallabies in Wildlands stond te kijken. De jury vindt het vooral een goede foto omdat je in eerste instantie zelf moet bedenken wat er eigenlijk gebeurt. Daarnaast is het leuk om zo’n detail als het staartje van het kleintje ook op de plaat te ontdekken.

Buidel

Moeraswallaby’s komen na een draagtijd van ruim een maand ter wereld en kruipen onmiddellijk de buidel in. Daar nemen ze een tepel in de bek om die de eerste maanden niet meer los te laten. Ze ontwikkelen zich zo’n acht tot negen maanden in de buidel en gaan dan een periode in waarin ze zowel in als buiten de buidel te zien zijn.

Er gaan wel een paar weken overheen voordat ze de warme en veilige buidel definitief verlaten. Ook als ze daarna zelfstandig rondspringen, steken ze vaak hun kop nog even in de buidel om bij moeders te drinken. Dat blijven ze doen tot ze ruim een jaar oud zijn. Als ze hun kop in de buidel steken, hebben ze kans als eerste het jongere broertje of zusje te zien dat dan al een warm plekje in de buidel heeft ingenomen.

Meedoen

Meedoen aan deze verkiezing? Mail jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl.