Zeven karateka's Flex Fight Club op podium bij de Ommelander Cup

Emmen - Zeven karateka's Flex Fight Club Kyokushin Karate hebben bij de vijfde editie van de Ommelander Cup, die zaterdag in Appingedam werd gehouden, het erepodium gehaald. Wasim Bahri en Chet Chain Bolhuis behaalden de eerste plaats.

De zeven karateka's deden mee aan het onderdeel kumite (vechten). Wasim Bahri en Chet Bolhuis waren in al hun partijen heer en meester. Ze gaven de tegenstander weinig ruimte door goed en tactisch te verdedigen en daarop de aanval te zoeken. Wasim Bahri maakte gebruik van zijn harde low-kicks, waardoor zijn tegenstanders niet meer verder wilden en opgaven. Het gevolg was een tko (technische knockout).

Chet Bolhuis is altijd al een tactische vechter geweest. Dat bewees hij tijdens dit toernooi weer, door twee keer een wasari (halve punt) te scoren in al zijn wedstrijden. Dit is een volledig punt en betekent dat je de wedstrijd hebt gewonnen.

Shahin Alaswad, Batuhan Topcuoglu en Bas Duinkerken zaten in een poule met vier vechters. Ze behaalden allen een verdiende tweede plaats. Hamza Yilmaz en Ryan van Dooren moesten ondanks hun goede inzet genoegen nemen met de derde plaats.