Leerlingen VSO Thriantaschool maken verleidelijke hapjes op Valentijnsdag

Emmen - Leerlingen van de afdeling VSO van de Thriantaschool in Emmen, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, hebben vrijdag in horecagroothandel Sligro een proeverij gehouden. Het thema was Valentijnsdag. De hapjes waren voorzien van mooie namen als 'Mijn hart smelt voor jou' en 'Ik bied mijn liefde aan'.

De proeverij is een mooi en leerzaam evenement voor de leerlingen in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, die elke week de catering verzorgen op school. Zij doen op deze manier praktijkervaring op. Ze ervaren hoe het is om in de horeca te werken.

Vooraf aan de proeverij kregen de leerlingen een rondleiding in de Sligro en mochten ze proeven welke alcoholvrije wijn lekker is voor het welkomstdrankje. De gasten, zowel leerlingen als ouders en verzorgers, konden diverse hapjes proeven. Ze konden ook recepten meenemen naar huis. Het was een gezellige drukte en de reacties van de gasten waren louter positief.

Sinds vorige week volgt een groep leerlingen van de richting horeca elke vrijdag stage in buurtcentrum Het Brinkenhoes in de wijk Bargeres. Ze bereiden een maaltijd en serveren die voor oudere mensen in de wijk. Leerlingen doen op deze manier veel ervaring op in het werken in de keuken, maar ook in het bedienen en gastvrij zijn.